Snel contact? Mail ons: info@groenewieken.nl

Aanbod

Advies van de energiecoach

Wil je graag energie besparen maar weet je niet waar te beginnen of wat het meeste rendement oplevert? Onze energiecoach helpt je en geeft gratis advies.

Lees meer

Warmtescan

Laat een infrarood opname maken van je huis en kom erachter waar warmtelekken zijn. Ook bij al geïsoleerde huizen zijn er vaak nog plekken waar warmte naar buiten lekt. 

Lees meer 

Opwekprojecten

Zonneparken nabij Hoogeveen

De coöperatie wil deelnemen aan de nog te bouwen zonneparken in de buurt van Hoogeveen. We hebben contact gelegd met initiatiefnemers van nieuwe zonneparken. Een deel van de parken wordt door de initiatiefnemeres beschikbaar gesteld voor onze energiecoöperatie. Een deel van de opbrengst gaat rechtstreeks terug naar de leden van de coöperatie.

Het betreft parken aan de Langedijk in Hollandscheveld en de Johannes Postweg in Nieuwlande. De ontwikkeling van de Langedijk wacht nog op goedkeuring van de omgevingsvergunning. Zodra die zaken geregeld zijn, kunnen we voor dit park verdere afspraken maken over het deel dat beschikbaar is voor de energiecoöperatie. Het park aan de Johannes Poststraat in Nieuwlande is in ontwikkeling bij Powerfield. Met deze ontwikkelaar zijn wij in gesprek over het eigenaarschap van een kleine 650 panelen!

Met de opbrengsten stimuleren we maatschappelijke doelen en verduurzaming in onze dorpen. Zo komt lokaal geproduceerde energie ook direct ten goede aan onze eigen, lokale gemeenschap.  

Visual: Marco Vermeulen

Zonneroute A37

We hebben contact gelegd met initiatieven in de gemeenten Coevorden en Emmen. En maken ons hard voor lokale deelneming aan de Drentse Zonneroute A37. Hier zijn we de komende jaren mee bezig. Intussen is de organisatie van het project helder. De Groene Wieken is in gesprek met de gemeente Hoogeveen om in onze gemeente een koepel op te richten waar andere energiecoöperaties zich kunnen aansluiten om mee te investeren in de zonneroute en van de opbrengsten te kunnen profiteren. De Groene Wieken wil hierbij een initiërende rol vervullen.