Algemene informatie

In 2021 heeft projectontwikkelaar GroenLeven een Zon op Land zonnepark project gerealiseerd aan de Johannes Poststraat in Nieuwlande, dat maar liefst 18,3 hectare groot is. De Gemeente Hoogeveen heeft hiervoor de vereiste vergunning verleend.

In 2022 is het gehele project van GroenLeven gekocht door de projectontwikkelaar Powerfield (PF). Tijdens het vergunningsproces door GroenLeven is afgesproken dat bewoners kunnen participeren in het zonnepark. 

Voor een deel van het zonnepark kan gebruik worden gemaakt van de Subsidieregeling Co√∂peratieve Energieopwekking (SCE). Ook wel bekend als de postcoderoosregeling. Het SCE-project komt op het zuidelijkste stuk van de locatie, genaamd HGV00-K-534, met een oppervlakte van 28.490m¬≤. Dit deel wordt aangeduid als JP SCE. 

Op dit perceel worden 648 panelen geplaatst, elk met een capaciteit van 545 Wp (in totaal 353.160 Wp), speciaal voor het JP SCE-project. Dit kan jaarlijks ongeveer 300.186 kWh aan energie opwekken. De opgewekte stroom wordt volledig aan het stroomnet teruggeleverd, dus aan de stroomleverancier.

Volgende pagina