Hoogeveense Isolatie Bon voor Doe Het Zelvers

De gemeente Hoogeveen is vandaag gestart met de Doe-het-zelf isolatieregeling, ofwel de Hoogeveense Isolatie Bon. In dit bericht vindt u meer informatie over deze regeling.

De Doe-het-zelf isolatieregeling

Bewoners van de gemeente Hoogeveen die wonen in een eigen koopwoning (ook wel de eigenaar-bewoner) kunnen in aanmerking komen voor een subsidie tot €2160,-, waarmee ze isolatiematerialen kunnen aanschaffen bij één van de deelnemende bouwmarkten. Om voor de subsidie in aanmerking te komen mag de WOZ-waarde niet hoger liggen dan €429.300,- en moet de woning over een geregistreerd of geschat energielabel D, E, F of G beschikken. Als het energielabel niet bekend is, dan kunnen energieadviseurs van het lokale duurzaamheidscentrum DOC33 een inschatting maken van het energielabel. De subsidie mag alleen voor isolatiemaatregelen binnenshuis worden gebruikt, denk daarbij aan dak/gevel-, muur- of vloerisolatie. Tot nu toe was er nog geen isolatiesubsidie voor doe-het-zelvers beschikbaar.

Hoe werkt de regeling

Bewoners met een koopwoning met een WOZ-waarde onder de €429.300,- en met een geregistreerd energielabel D, E, F of G kunnen via www.groenemorgenhoogeveen.nl/projecten/doe-het-zelf een waardebon aanvragen voor een doe-het-zelf advies van een onafhankelijke energieadviseur. Ook woningen met een WOZ-waarde onder de €429.300, maar waarvan het energielabel onbekend is, kunnen het doe-het-zelf advies aanvragen. De energieadviseur maakt een afspraak en komt bij de bewoner langs. Als het energielabel niet bekend is, dan kijkt de energieadviseur eerst of de bewoner alsnog aanspraak maakt. Woningen die gebouwd zijn vóór 1982 komen over het algemeen in aanmerking, maar het oordeel is aan de energieadviseur. Als het energielabel wel bekend is, dan geeft de energieadviseur een doe-het-zelf advies, waarbij er samen met de bewoner wordt gekeken welke maatregelen effect hebben en welke maatregelen zelf uitvoerbaar zijn. Daarna krijgt de bewoner de Hoogeveense Isolatie Bon van de energieadviseur, met daarop altijd een bedrag van €2160,- voor de aanschaf van isolatiematerialen. De bon kan bij één van de deelnemende bouwmarkten in onze gemeente en in gemeente De Wolden worden verzilverd. Het bedrag hoeft niet in één keer te worden besteed en de bon is maximaal vijf maanden geldig. Bewoners hoeven dus zelf geen kosten te maken, als ze niet meer dan €2160,- aan isolatiematerialen uitgeven.

Meer informatie

Meer informatie over de Doe-het-zelf isolatieregeling, waaronder ook een overzicht van de deelnemende bouwmarkten, vindt u op

Groenemorgen Hoogeveen

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws