DGW in webinar van RVO

Op 1 februari was er een online webinar dat georganiseerd werd door het RVO. Aanleiding was de publicatie van een handreiking voor gemeenten over de samenwerking tussen gemeenten en energiecoöperaties. Namens de Groene Wieken was Guus Wessels uitgenodigd om als gastspreker in dit webinar op te treden. Onze energiecoöperatie heeft samen met de Gemeente Hoogeveen bijgedragen aan de totstandkoming van deze handreiking. De samenwerking tussen de Gemeente en De Groene Wieken diende als een voorbeeld hoe partijen met elkaar kunnen samenwerken als het gaat om de ontwikkeling van een traject waarin bewonersparticipatie en lokaal eigendom een belangrijke rol spelen: Zonneroute A37.

Het webinar vond plaats in de studio van de Jaarbeurs in Utrecht. De andere sprekers waren

  • Rinske de Jong van RVO, de samensteller van de handreiking
  • Daan Olivier van de Gemeente Hoogeveen, waar De Groene Wieken nauw mee samenwerkt
  • Henk de Boer, wethouder van Sûd-West Fryslân en
  • Lauran Spitters, deskundig van coöperatie Warm Heeg over de samenwerking in de ontwikkeling van een warmtenet in het dorp Heeg.

Het was een leuke ervaring om de opname van dit webinar mee te maken. Het werd live bekeken door ongeveer 400 deelnemers. Binnenkort is het webinar terug te zien op de site van het RVO. Als het zover is zullen we een link op onze website plaatsen.

De handreiking voor gemeenten over de samenwerking tussen gemeenten en energiecoöperaties is hier te downloaden: https://www.rvo.nl/sites/default/files/2024-01/Handreiking-gemeenten-samenwerking-energiecooperaties-.pdf

Hieronder kun je het webinar nog terugkijken.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws